en
Decorative Collection 24+: in 2024 is het tijd voor meer
21 november 2023


"We beleven uitdagende tijden. De afgelopen vier jaar van de collectieperiode werden gekenmerkt door verandering en onzekerheid. Dit had ook gevolgen voor onze laatste inzameling, die gezien de omstandigheden met een jaar moest worden verlengd. Speciale markteisen, een dynamisch concurrentieklimaat en snel veranderende trends zetten ons ertoe aan om het concept van onze Decorative Collection volledig te heroverwegen", vertelt Hubert Höglauer, hoofd Productmanagement en Marketing Furniture en Interior Design bij dit op duurzaamheid focussende familiebedrijf.

Updates ten laatste om de 2 jaar

Met de Decorative Collection 24+ presenteert Egger voor het eerst een doorlopende collectie. Dit betekent dat er na twee jaar een nieuwe collectie komt, waarin maximaal 10% wordt aangepast.


"Dit ‘rollende’ concept stelt ons in staat om sneller te reageren op nieuwe trends, nieuwe invloeden en nieuwe productinnovaties”, vat de heer Höglauer het concept van de Decorative Collection samen. “Ondanks de kortere updatecycli garanderen we dat alle nieuwe introducties minstens vier jaar blijven bestaan. Dit biedt planningszekerheid voor de projecten van onze klanten en zo krijgen Eggers verkooppartners, architecten en fabrikanten een wereldwijd uniform decor- en productportfolio, dat altijd up-to-date is. Regionale behoeften worden gedekt door gelokaliseerde voorraadprogramma's.”

Afstemmen van digitale en analoge diensten

De fabrikant van op hout gebaseerde materialen geeft in zijn nieuwe collectieconcept speciale prioriteit aan het op elkaar afstemmen van digitale en analoge diensten.

Hubert Höglauer: "Digitalisering biedt nieuwe mogelijkheden. De focus ligt op het koppelen van onze fysieke collectiemap met de nieuwe website, die ook in februari 2024 wordt gelanceerd, evenals de herziene Decorative Collection App. Voor elk echt staal kan altijd het effect in verschillende ruimtesituaties, de geschikte decorcombinatie en de beschikbaarheid worden opgeroepen. Dit creëert een compleet nieuwe service-ervaring voor onze klanten.”


‘Time for more’

In de herfst van 2023 presenteert Egger de nieuwe Decorative Collection 24+ wereldwijd aan zijn distributiepartners. Dit gebeurt onder het motto ‘Time for more’ en biedt zowel directe als indirecte klanten meer mogelijkheden en oplossingen in tijden van verandering en omwenteling.

"In februari 2024 lanceren we zowel inspirerende nieuwe introducties als gevestigde decors, duurzame en gezonde woonproducten en een veelvoud aan digitale diensten die onze uitgebreide Collectiefolder optimaal aanvullen", besluit Hubert Höglauer. “De Decorative Collection 24+ omvat meer dan 300 decor- en/of textuurcombinaties, waarvan 201 Eurodekor decoren in de gevestigde Egger decormatch, met in totaal 68 nieuwe introducties, 32 PerfectSense decoren, waarvan 19 nieuwe introducties, evenals 75 verschillende decorstructuurcombinaties in het werkbladenassortiment. In totaal ontwikkelde Egger 11 nieuwe structuren voor de Decorative Collection 24+.” 
Deel dit artikel
© Egger
Cedric Goesaert
Cedric Goesaert
Marketing Specialist, Vertrieb Benelux
Processing. Please wait.
Loading...